ICI boekt fors hogere winst

De winst voor belasting van het Britse chemieconcern ICI is in het derde kwartaal van dit jaar met 89 procent gestegen tot 248 miljoen pond (610 miljoen gulden). Over de eerste negen maanden van het jaar werd de winst meer dan verdubbeld van 365 miljoen pond tot 758 miljoen pond (1,86 miljard gulden), zo heeft het concern donderdag bekendgemaakt. Topman Ronald Hampel sprak van “goede resultaten”. Hij wees erop dat het derde kwartaal traditioneel een wat slappe periode is en dat er bovendien sprake was van vertraging van de economische groei in de industrielanden. De forse omzetgroei van het begin van dit jaar heeft ICI in de latere maanden niet kunnen halen. Dat kwam volgens Hampel deels doordat afnemers inteerden op hun voorraden. “Maar we verwachten dat de internationale chemiemarkt na deze periode van aanpassing weer aantrekt”, aldus de ICI-topman. In het derde kwartaal nam de omzet van ICI met 11,7 procent toe tot 2,62 miljard pond (6,45 miljard gulden). Over de eerste negen maanden van het jaar was er een groei met 13,1 procent tot 7,71 miljard pond (19 miljard gulden).