Geen vergoeding nabestaanden aanslag Spelen'72

MÜNCHEN, 26 OKT. Nabestaanden van de elf Israelische sporters die in 1972 bij een Palestijnse terreuractie tijdens de Olympische Spelen in München werden gedood, krijgen geen schadevergoeding. Een rechtbank in München heeft gisteren een dergelijk verzoek afgewezen omdat de zaak verjaard is.

Volgens de Duitse rechters hebben de 22 familieleden in 1973 bovendien een verklaring ondertekend waarin de bondsstaat Beieren, de hoofdstad München en de Bondsrepubliek Duitsland werden gevrijwaard van schuld. De aanklagers eisten een schadeloosstelling van 40 miljoen Mark. Op 5 september 1972 drongen Palestijnse terroristen in het olympisch dorp in München de appartementen van de Israelische ploeg binnen. Worstelcoach Weinberg en gewichtheffer Romano werden direct neergeschoten. 's Nachts escaleerde het drama op het militaire vliegveld Riem. Een granaat ontplofte in een helikopter, negen gijzelaars, vijf terroristen en een politieman stierven.