Deutsche Bank boekt hogere winst

FRANKFURT, 26 OKT. Deutsche Bank, de grootste bank in Duitsland, heeft haar bedrijfsresultaat na risicovoorzieningen over de eerste negen maanden van dit jaar met 2,6 procent verbeterd tot 3,23 miljard D-mark. Nummer drie op de Duitse bankenranglijst, Commerzbank, wist de winst ruimschoots te verdubbelen van 570 miljoen D-mark tot 1,22 miljard D-mark, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers.

Deutsche Bank heeft zich in het derde kwartaal kunnen herstellen van een slecht begin van 1995. Over de eerste helft van het jaar ging het bedrijfsresultaat met 9,1 procent omlaag. De bank verwacht dat de gunstige ontwikkeling zich in het vierde kwartaal zal voortzetten.

De voorzieningen voor mogelijke verliezen op leningen gingen over de eerste negen maanden van dit jaar fors omlaag van 1,58 miljard D-mark tot 738 miljoen D-mark. Het balanstotaal van Deutsche Bank groeide met bijna 15 procent tot 657,5 miljard D-mark.

Bij Commerzbank, die dit jaar zijn 125-jarig jubileum viert, gingen de risicovoorzieningen eveneens flink omlaag, van 1,14 miljard D-mark tot 562 miljoen D-mark. Het balanstotaal groeide met 8,4 procent tot 370,8 miljard D-mark. De bank verwacht over geheel 1995 een bevredigend resultaat en denkt meer dividend te kunnen uitkeren dan de 12 D-mark per aandeel van 1994. (DPA, ANP)