Dertig maanden voor beroven agent

AMSTERDAM, 26 OKT. De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren een 24-jarige man overeenkomstig de eis veroordeeld tot dertig maanden cel. De rechtbank achtte bewezen dat de man was betrokken bij de beroving van een 27-jarige hoofdagent. Dat gebeurde in de woning van een prostituée in Amsterdam-Noord. De prostituée had de agent naar haar huis gelokt en verleid tot een vrijpartij.

De 24-jarige man en de 47-jarige hoofdverdachte in deze zaak hadden zich al eerder in de woning verstopt. Terwijl de agent zich in een andere kamer bij de prostituée bevond, stalen de mannen zijn dienstpistool en andere persoonlijke bezittingen. Toen de agent later zijn spullen zocht vond hij de mannen, die hem onder bedreiging van het vuurwapen vastbonden.

Volgens de rechter heeft de 24-jarige verdachte zich laten meeslepen in de diefstal en vrijheidsberoving. De 47-jarige hoofdverdachte werd twee weken geleden vrijgesproken wegens gebrek aan de bewijs. Tegen hem was drie jaar geëist. De agent, die als getuige was gehoord, kon de man niet herkennen, omdat die een nylonkous over zijn hoofd had gedragen. De nu veroordeelde man wilde uit angst voor wraak niet zeggen wie zijn compagnon was. De prostituée kreeg 240 uur onbetaalde arbeid opgelegd wegens medeplichtigheid. (ANP)