'Dagboek' toch gepubliceerd

BRUSSEL, 26 OKT. Het omstreden 'dagboek' van Europees commissaris Ritt Bjerregaard (milieubeleid en kernenergie) is toch gepubliceerd. Het verschijnt vandaag als extra bijlage in de Deense krant Politiken. Eerder deze week verschenen al fragmenten uit het boek in de Deense media waarna een storm van kritiek losbarstte tegen Bjerregaard. Zij verweet onder andere de Franse president Chirac zijn spierballen te willen laten zien en de Duitse bondskanselier ongeïnteresseerdheid. Na een gesprek met voorzitter Jacques Santer van de Europese Commissie zegde de Deense commissaris gisteren toe het boek niet te laten uitgeven. In een verklaring veroordeelde Bjerregaard vanmorgen de handelwijze van de krant en kondigde ze juridische actie aan wegens het schenden van het copyright.