Braves dicht bij titel

CLEVELAND, 26 OKT. De Atlanta Braves zijn nog één overwinning verwijderd van hun eerste titel in de World Series om het Amerikaans kampioenschap. Gisteren won de ploeg in Cleveland de vierde wedstrijd tegen de Indians met 5-2. Daar wordt vanavond ook de vijfde wedstrijd in de best-of-seven gespeeld. De Braves leiden de serie met 3-1.

David Justice besliste de vierde partij. Hij sloeg in de zevende inning zijn ploeggenoten Polonia en Jones over de thuisplaat. Dat leverde de Braves een 4-1 voorsprong op. “Eindelijk”, verzuchtte de matchwinner. “Ik had eigenlijk al twee keer eerder raak moeten slaan en voor punten moeten zorgen. Maar toen lukte het niet.”

Tot de zesde inning bleef de score blanco. Toen volgden twee solo-homeruns. Braves' Klesko sloeg zijn tweede in twee wedstrijden en maakte daarmee een einde aan de wedstrijd voor de starter van Cleveland, Ken Hill. De 1-1 kwam van Belle, de beste homerun-hitter in de Major League. Ook het tweede punt van de Indians betrof een individueel succesje. Ramirez sloeg in de negende inning ook een homerun.

De 43.578 toeschouwers in Cleveland kregen nog heel even hoop, zeker na een twee-honkslag van pinch-hitter Sorrento. Op de heuvel van de Braves maakte Wohlers na drie innings plaats voor de linkshandige Borbon, die erger voorkwam. (Reuter)