Boeren hoeven geen zendtijd CDA

ARNHEM, 26 OKT. De boeren van actiecomité 'Wij zijn het zat' zullen geen gebruik maken van het aanbod om de CDA-zendtijd voor politieke partijen te vullen. “We kunnen ons niet verbinden met een politieke groepering. Zeker niet met de oppositie”, zegt woordvoerder J. Roemaat van het comité.

CDA-fractieleider Heerma wilde de protesterende boeren “een steuntje in de rug geven” en kondigde maandagavond aan dat ze van de CDA-zendtijd gebruik mogen maken.

H. Verkampen, voorzitter van de Brabantse tak van het comité, reageerde aanvankelijk “blij verrast” op de geste. Hij wil dat één van de omroepen de boeren de kans geeft om in een nationale televisieactie het imago van de boer te verbeteren. “Dit is een mooi begin”, zo zei hij dinsdag.

De voorzitter van het landelijke comité 'Wij zijn het zat' denkt er anders over en temperde het enthousiasme van de Brabander. “We willen het regeringsbeleid veranderen. Dan gaan we toch geen gebruik maken van de zendtijd van een oppositiepartij. We gooien de deur nog niet helemaal dicht, maar enthousiast zijn we zeker niet”, zegt woordvoerder Roemaat. “We leggen de aanbieding onder op de stapel van alle aanbiedingen die we inmiddels van de omroepen gekregen hebben.” Welke dat allemaal zijn wilde het comité niet kwijt.

“Het gaat er om dat we een goed verhaal kunnen neerzetten en dat we niet aan allerlei voorwaarden verbonden zijn”, legt Roemaat uit. Verkampen denkt er volgens de woordvoerder inmiddels net zo over.