BelMeNu

Zoveel mensen, zoveel smaken. Lastig is dat, wanneer je voor een groep eten wilt laten bezorgen. Want de pizzabezorger bezorgt alleen pizza's en bij de bestelgriek kun je alleen Griekse gerechten bestellen. En natuurlijk zijn er altijd een paar in het gezelschap die de voorkeur geven aan Chinees. Melinda Savonye bedacht een jaar of drie geleden een oplossing en begon samen met een compagnon het inmiddels zeer goed lopende bedrijf BelMeNu. Wie BelMeNu in Amsterdam belt kan kiezen uit het onwaarschijnlijke aantal van 500 gerechten die allemaal thuisbezorgd kunnen worden. “Wat we hebben?”, vraagt Savonye. Ze somt op: “Chinees, Frans, Italiaans, Indiaas, Surinaams, steakhousegerechten, shoarma, allerhande snacks. Wat hebben we niet, kun je beter vragen.” De prijzen variëren van ƒ1,95 voor een zak patat tot ongeveer ƒ45,-. Toch heeft BelMeNu geen gigantische keuken. Sterker nog, de firma heeft helemaal geen keuken. Savonye: “Eigenlijk zijn we niet meer dan koeriersbedrijf”. Alle gerechten zijn namelijk afkomstig van reguliere restaurants. BelMeNu haalt de menu's daar op en brengt ze naar de klant. Er werken nu ongeveer 30 mensen die de maaltijden per auto of brommer rondbrengen.

De belangstelling groeit volgens de eigenares. “We hebben het eigenlijk de hele week druk. Door de week zijn het vooral bedrijven en in het weekend bellen er veel gezinnen.” Inl 020-6693834.