Zes jaar cel voor lid drugsbende

AMSTERDAM, 25 OKT. De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren de 34-jarige M.K. veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Het college achtte bewezen dat de Amsterdammer een leidende rol heeft gespeeld binnen een organisatie die zich bezighoudt met de handel in drugs en wapens. Tegen K. was zeven jaar geëist. K. werd in april gearresteerd bij een inval in een koffieshop. De politie vond daar T-shirts met karikaturale afbeeldingen van officier van justitie Valente. Vorig jaar augustus vond de politie in een woning in Amsterdam een arsenaal automatische vuurwapens, tien handgranaten, springstof, munitie en 93 kilo cocaïne. Op de vuilniszakken waarin de wapens waren verpakt, stonden vingerafdrukken van K. Een anonieme getuige verklaarde dat hij K. bij de aflevering van de wapens had gezien.