Vulling

CDA-fractievoorzitter Heerma slaat opnieuw toe. In een poging het verloren electoraat terug te halen heeft hij in een groots gebaar de zendtijd voor politieke partijen die het CDA is toebedeeld ter beschikking gesteld aan protesterende boeren.

Dat biedt televisiekijkend Nederland een ruimer perspectief en opent ook voor de andere partijen ongekende mogelijkheden om meer bekijks te trekken. De boodschap heeft immers een medium.

Zo zou de SGP haar zendtijd kunnen vullen met een èchte kerkdienst. Voor de PvdA ligt er wellicht een optie bij De Vakantieman. Echte vrijheid! GroenLinks kan de emanciperende werking van de feministische gevangenis-soap Vrouwenvleugel de ruimte geven - realistisch vrouwenleed - terwijl het AOV hoge ogen kan gooien met het Nieuws voor Slechthorenden. Uitzending van voetbalwedstrijden van Ferencvaros - echte verliezers - kan ten slotte de Centrumdemocraten een opkontje geven.

Een complicatie is dat de politieke gastheer nog wèl kan worden aangesproken op de inhoud van zijn uitzendingen als die in strijd is met de wet. Hoewel, die regel is natuurlijk nog van vóór de opkomst van de normverleggende reality tv. En is politiek niet het dagelijkse gevecht met de harde realiteit?

    • Hans Wammes