Trage privatisering in Oekraïne

KIEV, 25 OKT. Pas 42 procent van de Oekraïnse burgers heeft zijn privatiseringsvoucher afgehaald. Dat zei de chef van het staatsvermogensfonds, Joeri Jetsjanoerov, gisteren in de hoofdstad Kiev. Hij stelde voor de druk op de burgers te vergroten en de deadline voor het afhalen van de vouchers een half jaar te vervroegen tot juni 1996. Nog slechts 23 procent van alle privatiseringsprojecten voor grote bedrijven in de Oekraïne is dit jaar uitgevoerd. Bij kleine bedrijven bedraagt dit 28 procent. Na een moeilijke start zijn de laatste maanden steeds meer vouchers onder de bevolking verdeeld. 21,2 miljoen mensen hebben de bonnen inmiddels gekregen. President Leonid Koetsjma heeft een bijzondere zitting van de regering aangekondigd over de privatisering, die in november gehouden moet worden. (DPA)