Overname grote betonproducent

ROTTERDAM, 25 OKT. Van Nieuwpoort Beheer B.V. in Gouda wil Betonson overnemen. Betonson, gevestigd in Son, is in Nederland de grootste zelfstandige fabrikant van betonprodukten zoals systeemvloeren, heipalen, buizen en elementen. Het bedrijf heeft vestigingen in Son, Arkel en Kampen. In 1994 had Betonson, waar 750 mensen werken, een omzet van 200 miljoen gulden. Met deze omzet heeft Betonson een marktaandeel van tien procent.

Van Nieuwpoort Beheer in Gouda is een zelfstandige holding met een groot aantal werkmaatschappijen en minderheidsbelangen op het gebied van winning, produktie, handel en transport van grind en zand. Verder heeft Van Nieuwpoort belangen in 25 betonmortelcentrales en in enkele betonfabrieken. Van Nieuwpoort werkt vooral op de Nederlandse markt, maar het bedrijf heeft ook produktievestigingen in België en Duitsland.