Onrust Straatsburg

STRAATSBURG, 25 OKT. De Franse politie heeft gewapende elitetroepen ingezet in Straatsburg om een einde te maken aan rellen die in de stad worden veroorzaakt door jongeren. Dit weekeinde braken in wijken waar vooral Noordafrikanen wonen hevige rellen uit. Daarbij werden bussen bekogeld met stenen en werden benzinebommen gegooid. Rond de 60 soldaten van het Eerste Infanterie Regiment rijden sinds gisteren mee op bussen die door de delen in de stad rijden waar de rellen zijn uitgebroken. Eerder werden al 40 extra politiemensen in Straatsburg ingezet als onderdeel van de nationale beveiligingsoperatie naar aanleiding van de bomanslagen door Algerijnse moslim-fundamentalisten. De politie heeft geen duidelijke verklaring voor het uitbreken van het geweld in de stadswijken van Straatsburg. Veel jongeren hebben nu herfstvakantie en het percentage werklozen in de wijken is hoog. (Reuter)