Alternatieve straf voor Gilles de Bilde

BRUSSEL, 25 OKT. De Belgische topvoetballer Gilles de Bilde moet voetballes geven aan kinderen in achterstandsbuurten in Brussel. Een rechtbank in Brussel heeft de speler van Anderlecht die alternatieve straf opgelegd omdat hij afgelopen zomer een verpleger in een ziekenhuis had geslagen. De Bilde raakte eind augustus over zijn toeren nadat zijn vader door een beroerte was getroffen en met spoed moest worden opgenomen. Toen de Bilde de toegang werd geweigerd tot de afdeling spoedopname, begon hij om zich heen te schoppen en te slaan. Een verpleger werd daarbij zodanig gewond dat hij vijf dagen niet kon werken. De Bilde, winnaar van de Gouden Schoen in België, werd na zijn woede-aanval een nacht in de gevangenis opgesloten. Met het slachtoffer heeft hij al een regeling getroffen voor schadevergoeding. De voetballer erkende gisteren dat hij over de schreef was gegaan. “Ik kon mijn vader niet alleen laten. Ik wilde hem niet verliezen”, zo verklaarde hij zijn gedrag.