Zaalvoetballers winnen eerste kwalificatieduel

GOIRLE, 24 OKT. Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft gisteravond zijn eerste wedstrijd in het WK-kwalificatietoernooi gewonnen. In Goirle versloeg de ploeg van bondscoach Ron Groenewoud in groep A Tsjechië met 7-4. Joop Ludwig scoorde vier keer in sporthal De Haspel, waarvan één keer in eigen doel. Kroatië won in dezelfde poule met 5-2 van Slowakije. Azerbeidzjan versloeg Polen met 6-4. Voor het derde wereldkampioenschap van eind volgend jaar zijn vijf plaatsen te vergeven. Gastland Spanje is al zeker van deelname. In Italië (poule B) en België (poule C) strijden momenteel tien andere Europese landen om een startbewijs. Nederland moet in zijn groep minimaal bij de bovenste twee eindigen om zich te verzekeren van deelname aan de eindronde. De drie groepswinnaars en de twee beste nummers twee kwalificeren zich voor het WK en plaatsen zich bovendien voor het EK, dat begin volgend jaar wordt georganiseerd.