Winst voor Eltingh

ESSEN, 24 OKT. Jacco Eltingh heeft gisteren de tweede ronde bereikt van het sterk bezette tennistoernooi in Essen. Hij versloeg de Duitser Karbacher in twee sets, 6-2 en 6-4. In de tweede ronde speelt de 25-jarige tennisser tegen Andre Agassi, aanvoerder van de plaatsingslijst in de Gruga Halle. Eltingh, zondag overgevlogen uit Hongkong, was op het relatief trage taraflex snel klaar met Karbacher. In de eerste set sloeg hij zich van 2-2 naar 6-2. In de tweede set verspeelde hij een voorsprong van 3-1, maar brak op 4-4 de opslag van de Duitser. Op de tweede wedstrijdbal maakte Eltingh, nummer 36 van de wereldranglijst, het zelden opwindende duel uit.

In Essen doen 48 spelers mee. De zestien geplaatste spelers - onder wie Krajicek en Siemerink - hebben een bye in de eerste ronde. De complete top tien verschijnt in Essen aan de start; zeventien spelers van de top twintig. Joost Winnink slaagde er in zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Hij speelt vandaag in de eerste ronde tegen Haarhuis.

Michael Stich zal niet meedoen in Essen. De Duitser moet zes weken rust houden. Vrijdag ging hij door zijn linkerenkel in een partij tegen de Australiër Woodbridge. Stich werd gisteren in een ziekenhuis onderzocht, waarna artsen concludeerden dat een operatie onnodig was. De scheuren in zijn enkelbanden en het kapsel moeten door rust herstellen. In het tennistoernooi in Santiago heeft Sjeng Schalken, nummer 56 van de wereld, de tweede ronde bereikt. De als achtste geplaatste Limburger versloeg gisteren in de Chileense hoofdstad de Amerikaan Spadea in drie sets: 5-7, 6-4 en 6-4. (ANP)