Obree breekt fiets in eerste meter

PARIJS, 24 OKT. Het achtervolgingsduel tussen de Schot Graeme Obree en de Engelsman Chris Boardman is gisteravond in Parijs al na een meter geëindigd. De fiets van Obree brak bij de eerste omwenteling van de pedalen in tweeën. Bij de tweede poging won Boardman de strijd over vier kilometer. Obree maakte naam met een zelf gebouwde fiets. De huidige wereldkampioen achtervolging werd wereldnieuws toen hij in 1993 in Hamar op een uit wasmachine-onderdelen in elkaar geflanst vehikel het werelduurrecord van Franceso Moser verbeterde. Bij het WK van vorig jaar werd hij voor de start van het achtervolgingstoernooi gediskwalificeerd omdat zijn fiets niet aan de reglementen voldeed. In Colombia was hij enkele weken geleden wel de beste op deze disicpline. Bij de tweede poging stapte Obree gisteravond op een fiets van een lid van de Italiaanse afvaardiging. Hij werd ruim geklopt door de olympisch kampioen van Barcelona, die 1,71 seconde sneller was.