Flirt Indurain ten einde

BORDEAUX, 24 OKT. Miguel Indurain heeft zondag onaangekondigd een snelheidstest uitgevoerd op de overdekte wielerbaan in Bordeaux. De Spanjaard deed onlangs in Bogotà op grote hoogte vergeefs een poging het werelduurrecord van de Zwitser Toni Rominger (55,291 km) te verbeteren. Indurain staakte zijn poging in Colombia na 28 kilometer, naar eigen zeggen wegens de kou en de te grote invloed van de wind.

Een woordvoerder van de Spaanse bank Banesto, de sponsor achter de wielerploeg van Indurain, bevestigde gisteren het optreden van Indurain in Bordeaux. De vijfvoudig Tour-winnaar was in gezelschap van zijn arts Padilla en zijn verzorger Iza. “De resultaten van de proefrit zijn nog onbekend”, verklaarde Luis Lafaro van Banesto.

Een woordvoerder van de wielerploeg verklaarde later dat er geen sprake is van een nieuwe aanval op het werelduurrecord. “Ondanks deze flirt is er geen nieuwe poging van Indurain te verwachten. Aan het einde van de week niet en in een later stadium ook niet”, aldus pr-man Francis Lafargue van de wielerformatie. (AFP)