Eureko verkoopt reisverzekeraar

Eureko, een internationale combinatie van verzekeraars waaronder de Achmea Groep, verkoopt haar reisverzekeringsdochter European International Holding (EIH) aan de Duitse Europäische Reiseversicherung, een dochter van 's werelds grootste verzekeraar Munich Re. EIH is gevestigd in Kopenhagen en goed voor een premie-inkomen van 588 miljoen Deense kroon (169 miljoen gulden). De Europäische ontvangt jaarlijks 298 miljoen mark aan premies. Het Nederlandse Achmea omvat Zilveren Kruis, Centraal Beheer, Avéro en Staal Bankiers. EIH heeft twee dochterondernemingen, Europeiska in Zweden en Europaeiska in Denemarken. Ook houdt EIH nog kantoor in het Verenigd Koninkrijk en heeft ze een onderdeel in Tsjechië (Evropská). Eureko is een samenwerkingsverband van vijf verzekeraars (Achmea, het Britse Friends Provident, het Portugese BCP/Occidental, het Deense TopDanmark en het Zweedse Wasa). Samen hebben zij een premie-inkomen van 17 miljard gulden.