Winst Bloemendaal en Amsterdam

ROTTERDAM, 23 OKT. Op de tweede speeldag bij de mannen won landskampioen Amsterdam in Den Haag met 3-1 van HDM. HDM was door Wouter van Pelt aan de leiding gekomen. Rogier van der Wal maakte gelijk, waarna Taco van den Honert met twee treffers de winst veilig stelde. Bloemendaal versloeg HGC met 3-1 en gaat samen met Amsterdam ongeslagen aan de leiding in de hoofdklasse. Remco van Wijk (twee keer) en Teun de Nooijer maakten de doelpunten voor Bloemendaal. Oranje Zwart, waar de Duitse record-international Carsten Fischer vorige week debuteerde, verloor met 2-0 van Pinoké.

De hockeysters van HGC hebben de eerste competitiehelft afgesloten als lijstaanvoerder. De nummer twee van vorig jaar versloeg gisteren op eigen terrein Den Bosch met 5-0 en gaat met achttien punten uit tien duels aan de leiding in de hoofdklasse. Titelhouder Kampong volgt op één punt. De Utrechtse formatie won met 3-1 van Laren, de ploeg die dit seizoen verrassend sterk begon en pas vorig weekeinde tegen HGC het eerste verlies leed. In februari wordt de vrouwencompetitie hervat.

De vroege winterstop is het gevolg van het olympisch kwalificatietoernooi in Kaapstad waar het nationale team volgende maand deelname aan de Olympische Spelen moet afdwingen. Deze week roept bondscoach Tom van 't Hek zijn selectie bijeen. Nederland speelt volgende week twee oefenduels tegen Duitsland en vertrekt op 11 november naar Zuid-Afrika. Vier dagen speelt de ploeg zijn eerste wedstrijd tegen vice-wereldkampioen Argentinië. Op het elfdaagse toernooi moet de Europese titelhouder bij de beste vijf eindigen om zich te verzekeren van deelname aan de Spelen van volgend jaar in Atlanta.