Volleybalster Weersing niet mee naar Japan

WOERDEN, 23 OKT. Henriëtte Weersing maakt geen deel uit van de selectie van het Nederlands vrouwen-volleybalteam, dat volgende maand deelneemt aan het toernooi om de World Cup. De speelster heeft van haar Italiaanse club Modena geen toestemming gekregen mee te doen aan de wedstrijden in Japan. Daar moet Nederland, dat vorige maand Europees kampioen werd, de eerste horde nemen op weg naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Atlanta. De 17-jarige Claudia van Thiel (Boduelle/ VVC) vervangt Weersing. Bondscoach Bert Goedkoop heeft voor de wedstrijden om de World Cup de volgende twaalf speelsters aangewezen: Jerine Fleurke (Link/AMVJ), Erna Brinkman (Bonduelle/VVC), Cintha Boersma (Altamura), Petra Groenland (Link/AMVJ), Irena Machovcak (Link/AMVJ), Riëtte Fledderus (Gala O.S), Marjolein de Jong (Link/AMVJ), Marrit Leenstra (Martinus), Elles Leferink (VC Ommen), Claudia van Thiel (Bonduelle/VVC), Jolanda Elshof (Link/AMVJ) en Ingrid Visser (Bonduelle/VVC). (ANP)