Vliegtuigen ingezet in Afghanistan

KABUL, 23 OKT. Afghaanse rebellen hebben vandaag en gisteren vliegtuigen ingezet voor aanvallen op regeringsdoelen. Vanochtend werden vanuit een vliegtuig zeven bommen geworpen op een militaire basis in Qargha, ten westen van de hoofdstad Kabul. De bommen kwamen terecht naast de basis, maar volgens regeringssoldaten werd een persoon gewond. Gisteren kwamen bij aanvallen op woonwijken in Kabul ten minste vijf mensen om het leven. De Afghaanse regering beschuldigt de radicaal-islamitische Talibaan van verantwoordelijkheid voor de aanvallen in Kabul. Volgens de staatsradio in Kabul werden drie burgers gedood door bommen die werden afgeworpen door een vliegtuig van de Talibaan en twee mensen door raketten die de Talibaan hadden afgevuurd. Regeringsvliegtuigen hebben op hun beurt bombardementen uitgevoerd op stellingen van de Talibaan in de stad Charasyab, ten zuiden van Kabul. (Reuter)