Van Koetsveld stopt met shorttrack na 'leugens' KNSB

LEEUWARDEN, 23 OKT. Joëlle van Koetsveld zet een punt achter haar carrière als shorttrackster. De 24-jarige rijdster die in 1991 als tweede eindigde op het wereldkampioenschap, werd tijdens haar loopbaan veel geplaagd door blessures. Ze werd na een zware botsing tegen de boarding zeven keer geopereerd aan de linkerknie. Het vorige seizoen kwam Van Koetsveld opnieuw in de kernploeg. Ze reed met een beschermende brace om de knie. Bij de nationale titelstrijd eind februari ontstonden daar problemen over. De KNSB verbood haar mee te doen. Van Koetsveld nam een advocaat in de hand en won de zaak. De brace verhinderde echter wel deelneming aan het WK in het Noorse Gjovik. De ISU (Internationale Schaats Unie) vond het te riskant. De schaatsbestuurders beloofden haar toen zo snel mogelijk definitief uitsluitsel te geven of het verantwoord is met een brace te rijden. Van Koetsveld, die in de kernploeg zit, heeft nog steeds niets gehoord. “Ik ben nog net zover als in februari van dit jaar”, vertelde Van Koetsveld”. “Ik heb de afgelopen zomer vaak bij de schaatsbond geïnformeerd hoe het met mijn brace zat. Ik heb niets anders dan leugens gehoord. Maand op maand werd de uitspraak opgeschoven. Zo ga je niet met topsporters om. Ik probeerde op het hoogste niveau terug te komen, maar het werd me onmogelijk gemaakt. Daarom stop ik er nu mee”. (ANP)