Ruzie na aanrijding: man ernstig gewond

UTRECHT, 23 OKT. Een 39-jarige man uit Utrecht is vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt tijdens een ruzie na een aanrijding. De man botste in Utrecht met zijn auto op een andere auto nadat hij had verzuimd voorrang te verlenen. Na de aanrijding reed hij door. De twee inzittenden van de andere auto zetten de achtervolging in en volgden de man naar zijn huis. Daar ontstond een vechtpartij waarbij de Utrechter steekwonden opliep in longen, buik en arm.

Het slachtoffer is overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. De twee inzittenden van de andere auto, Utrechters van van 21 en 25 jaar, hebben zich dezelfde avond bij de politie gemeld. Zij beweren door het slachtoffer te zijn bedreigd. De twee zijn ingesloten.

Deze maand zijn er al zeker twee incidenten geweest waarbij verkeersdeelnemers elkaar naar het leven stonden. In Hoensbroek raakte een 20-jarige vrouw twee weken geleden zwaar gewond toen ze het aan de stok kreeg met een 29-jarige man uit Sittard die haar van achteren had aangereden. Toen de vrouw uitstapte om verhaal te halen, trok de man plotseling op waardoor de vrouw onder de auto terecht kwam.

Begin deze maand liep een ruzie om een parkeerplaats bij de zwarte markt in Beverwijk uit op een schietpartij waarbij een 29-jarige Amsterdammer het leven verloor. Het slachtoffer werd neergeschoten terwijl hij met een honkbalknuppel op een andere auto insloeg.

Afgelopen vrijdag werd een 47-jarige man uit Oss door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf voor agressie in het verkeer. In april kreeg de vrachtwagenchauffeur ruzie met een 58-jarige inwoner van het Overijsselse Basse, omdat deze laatste slingerend over de weg zou hebben gereden. Toen beide chauffeurs in een file stil stonden, ontstond een handgemeen. Het resultaat was dat het slachtoffer werd overreden waardoor hij klaplong opliep en zijn rechterarm verloor.