'Kohl had te volle agenda'

BONN, 23 OKT. De Duitse bondskanselier, Helmut Kohl, is wegens verplichtingen in eigen land afgelopen weekeinde niet naar New York gereisd om aan de viering van het 50-jarig bestaan van de VN deel te nemen. Een regeringswoordvoerder in Bonn zei vanmorgen desgevraagd dat Kohl “een volle en zeer gevarieerde agenda tot over het weekeinde heen” had. Bij de Duitse regeringsvoorlichtingsdienst hadden veel journalisten gevraagd naar de reden van Kohls afwezigheid in New York, die immers moeilijk te rijmen valt met het Duitse streven naar een vaste plaats in de Veiligheidsraad. Op Kohls agenda stonden afgelopen weekeinde onder meer: de viering in München van het 50-jarig bestaan van de CSU, de Beierse zusterpartij van de CDU, op zaterdag, en de verkiezingen in Berlijn, zondag.