Juventus koestert de specialiteit van talent Del Piero

ROTTERDAM, 23 OKT. Na het vertrek van Roberto Baggio heeft de Oude Dame weer een echte nummer tien in haar midden. Zijn naam luidt Alessandro Del Piero. Hij is klein van stuk en heeft een prachtige trap in zijn rechterbeen. Hij maakt de fraaiste doelpunten voor Juventus, dat de pas 20-jarige Del Piero nu al op een voetstuk heeft geplaatst.

Na zijn belangrijke goals in de Champions League van de afgelopen maanden maakte Del Piero gisteren het openingsdoelpunt in de competitiewedstrijd tegen het laag geklasseerde Padova. Zijn benutte vrije trap riep herinneringen op aan de specialiteit van Michel Platini, de Franse nummer tien die bij Juventus in de jaren tachtig furore maakte. Ook Ravanelli bleek gisteren weer van grote waarde. Hij scoorde en toonde zich een lastpost voor de vijandelijke defensie. De derde goal van de thuisclub kwam gisteren op naam van Conte, nadat Amoruso had tegen gescoord voor Padova.

AC Milan blijft leider in de Italiaanse competitie. De miljoenenploeg van voorzitter Berlusconi speelde gisteren met 1-1 gelijk bij nieuwkomer Vicenza. Zonder de geschorste aanvoerder Baresi kwam Milan vlak voor rust op voorsprong door een knal van Eranio. Vlak na de hervatting bracht Roberto Murgita het onbevangen spelende Vicenza op gelijke hoogte. De provincieclub is op eigen veld al ruim twee jaar ongeslagen.