Italiaanse arts in Somalië vermoord

NAIROBI, 23 OKT. Een Italiaanse arts is gisteren in de stad Merca in het zuiden van Somalë door onbekende schutters, mogelijk moslim-fundamentalisten, gedood. Een laboratorium-medewerker raakte zwaar gewond. De arts werkte sinds ongeveer een jaar in een kliniek van de katholieke hulporganisatie Italiana Caritas aan een project tegen tuberculose. Een radiostation in Mogadishu in handen van de krijgsheer Aideed maakte vandaag bekend dat een verdachte van de schietpartij, Abdi Abdullahi Mire, is gearresteerd die de moord op de arts zou hebben bekend. De man zou de aanval hebben gepleegd omdat hij Italiaanse hulpverleners ervan beschuldigde moslims te bekeren tot het christendom en Somalische kinderen naar Italië te smokkelen. Een woordvoerder van Caritas noemde de beschuldigingen van de verdachte “nergens op gebaseerd”. (Reuter)