Italiaan Faresin zegeviert in ronde Lombardije

BERGAMO, 23 OKT. De Ronde van Lombardije kende zaterdag voor het eerst in acht jaar een Italiaanse winnaar. Gianni Faresin ging aan het eind van de 89ste editie in Bergamo als eerste over de finish in de klassieker 'van de vallende bladeren', zoals de elfde en laatste wedstrijd voor de wereldbeker van het seizoen ook wel wordt genoemd. Moreno Argentin was in 1987 de laatste Italiaanse koning van Lombardije.

Faresin reed zaterdag in de slotfase weg bij zijn landgenoten Nardello en Bartoli. Van de Nederlanders eindigde Bart Voskamp op ongeveer vijf minuten, Maarten den Bakker volgde een minuutje later, Dekker had een nog grotere achterstand. Met de 30-jarige Faresin kreeg de wedstrijd over 252 kilometer met start in Varese een winnaar met een bescheiden erelijst. In zijn profloopbaan, die in 1988 begon, verzamelde hij voor de wedstrijd van zaterdag slechts acht eerste plaatsen in weinig aansprekende wedstrijden. Twee jaar geleden werd Faresin elfde in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk.