Film en opera over Barings Bank

LONDEN, 23 OKT. De Britse acteur Hugh Grant heeft met belangstelling gereageerd op een voorstel om de rol van Nick Leeson te spelen in een film die de Britse journalist Sir David Frost wil produceren over de ondergang van de Barings Bank, in februari van dit jaar. Frost maakte vorige maand in de gevangenis van Frankfurt een tv-interview met Leeson, die met zijn speculaties de bank in staat van faillissement bracht. De film kan Leeson ruim vier miljoen gulden opleveren. Philip Parr, artistiek directeur van de Spital Fields Market Opera in Londen, wil een opera over de Barings-affaire laten maken door schrijver Paul Griffiths en componist Geof Westley. Volgens Parr komt de rol van Leeson in de opera niet voor, omdat de Britse wet dat verbiedt. De Barings Bank, die werd overgenomen door ING, is gevraagd de opera te sponsoren. (AFP, Reuters)