PSV maakt plannen voor beursgang

EINDHOVEN, 21 OKT. De voetbalclub PSV ziet in een gang naar de beurs één van de mogelijkheden om op de internationale ontwikkelingen binnen de voetballerij in te spelen. Penningmeester Harry van Raaij heeft dit gisteren verklaard.

Het bestuur van de Duitse club Bayern München maakte onlangs bekend naar de beurs te gaan. In Engeland zijn al aandelen van Manchester United en Tottenham Hotspur te krijgen. Als PSV een beursnotering wil, moet de structuur van de club wel volledig aangepast worden. “We moeten dan naar een meer bedrijfsmatige aanpak”, vertelde Van Raaij. “De transfers en het stadion zijn nu in een stichting op genomen. De andere activiteiten vallen onder een vereniging. Dat zal in een vennootschap veranderd moeten worden.”

Volgens Van Raaij heeft PSV nogal wat te financieren. “De club heeft bijvoorbeeld het stadion in eigendom. Een beursgang moet wel wat opleveren. Je moet dan denken aan honderd miljoen gulden.”