Heiner mist bonus van kwart miljoen dollar

ROTTERDAM, 21 OKT. Zeiler Roy Heiner heeft gisteren bij Bermuda met 3-1 verloren van de Engelsman Chris Law. Heiner loopt daardoor een bonus mis van een kwart miljoen dollar. De 34-jarige zeilprof had dit seizoen al twee wedstrijden om de Brut Cup gewonnen en had met een zege bij Bermuda, de laatste uit een serie van vijf, recht gehad op het bonusbedrag.

“Niemand wint die prijs”, had Heiner van te voren al aangekondigd. “Daarvoor zijn de verschillen in de top van het match-racen te klein.” Hij was gisteren teleurgesteld, maar gaf toe dat hij verdiend had verloren. “We hadden deze hele week al moeite met onze snelheid in de voordewindse rakken. Law was gewoon te snel.” De Engelsman vaart vandaag de halve finales, morgen is de finale. Geen enkele andere zeiler kan de bonus winnen.