Foto

Foto: AMSTERDAM - De teddybeer stond deze herfstvakantie even centraal in Artis. Veel bezoekers trokken daarom met een teddybeer naar de Amsterdamse dierentuin. Voor de liefste beer was een prijs beschikbaar. Overigens vierde pas de helft van Nederland vakantie. De drukte op de wegen was groot, met name gisteren. Volgens de verkeerspolitie in Driebergen voegde zich bij het normale verkeersaanbod ook veel vakantieverkeer. Op het hoogtepunt van de drukte stond er gisteren 110 kilometer aan files. In de loop van de avond losten ze vrijwel alle tamelijk geruisloos op, behalve op de A50 en de A28. Daar stonden rond negen uur nog files als gevolg van wegwerkzaamheden. De langste rijen vormden zich op de bekende punten bij Zaltbommel en bij de brug bij Gorinchem. Daar stonden in de avondspits files van 10 tot 12 kilmeter lengte. Ongebruikelijk was dat de file bij Zaltbommel zich uitstrekte tot voor Culemborg. (Foto NRC Handelsblad / Maurice Boyer)