Eerste gesprek Major met Menem sinds oorlog

LONDEN, 21 OKT. De Britse premier, Major, zal volgende week voor de eerste keer sinds de Falklandoorlog een ontmoeting hebben met de president van Argentinië, Carlos Menem. De ontmoeting heeft plaats in New York, waar de vijftigste verjaardag van VN wordt gevierd.

Volgens Britse regeringsfunctionarissen maakt de ontmoeting deel uit van het geleidelijke proces van normalisering van de betrekkingen tussen Londen en Buenos Aires. Sinds Groot-Brittannië tijdens het bewind van Margaret Thatcher dertien jaar geleden een 74-dagen durende oorlog begon tegen Argentinië om het bezit van de Falklandeilanden, zijn de relaties tussen Groot-Brittannië en Argentinië gespannen. De Britse heerschappij over de Falklandeilanden zal volgens een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken geen punt van discussie zijn.Wel zal gesproken worden over de Argentijns-Britse overeenkomst die in september werd gesloten over het zoeken naar olie rond de Falklandeilanden. In 1990 werden de diplomatieke relaties tussen Groot-Brittannië en Argentinië formeel hervat. (AP)