Opdracht in Berlijn voor Ben van Berkel

AMSTERDAM, 20 OKT. Ben van Berkel mag het hoofdkwartier van de politie in Berlijn ontwerpen. De architect van Van Berkel en Bos Architectuurbureau in Amsterdam won de besloten prijsvraag voor het project, waarmee circa 150 miljoen mark is gemoeid. Van Berkel is onder meer bekend als architect van de Erasmusbrug in Rotterdam.

Aan de prijsvraag deden zes architecten(bureaus) mee. Behalve Van Berkel waren dat Daniel Libeskind, Wiel Arets, Heide/von Beckerath, Joachim Ganz en Eberhard Wimmer. Het administratieve hoofdkwartier van de politie verrijst in Köpernick. De opdracht omvat nieuwbouw en de herinrichting van het voormalige Rundfunkgebouw van de DDR.

Mogelijk sleept nog een Nederlands bureau een opdracht in Berlijn in de wacht. DS Landschapsarchitecten uit Ouderkerk a/d Amstel werkt aan het ontwerp voor twee parken aan de Potsdammer Platz. Op 17 november beslist een internationale jury of DS of een Zwitsers bureau het ontwerp mag uitvoeren. (ANP)