Manager Graf gaat in de tegenaanval

KEULEN, 20 OKT. Hoewel het antwoord op de schuldvraag over Steffi Graf in het belastingschandaal nog lang op zich kan laten wachten, is haar Amerikaanse manager De Picciotto gisteren in de tegenaanval gegaan.

Hij gaf de Keulse advocaat Seibert opdracht een kort geding aan te spannen tegen het blad Focus. Dat magazine heeft beweerd dat De Picciotto, van het Washingtonse bureau Advantage International, ervan wordt verdacht driftig te hebben meegesponnen aan het financiële web rond het bedrijf-Graf waarin vele miljoenen aan het zicht van de belastinginspecteur zijn onttrokken. Hij zou onder meer zijn opgetreden als bedrijfsleider van de in opspraak gekomen Nederlandse firma Sunpark BV. Seibert eist dat Focus de beweringen intrekt omdat De Picciotto naar eigen zeggen zijn Duitse cliënte slechts heeft geholpen bij het afsluiten van sponsorcontracten en het vaststellen van haar agenda.