Geschokt politiekorps Hilversum zoekt daders dodelijke mishandeling

HIILVERSUM, 20 OKT. “We houden het voorlopig op een uit de hand gelopen beroving omdat op het slachtoffer geen portemonnee, geld of pasjes zijn gevonden. Alles was weg”, zegt de woordvoerder van het politiekorps Gooi en Vechtstreek. Meer heeft negen dagen onderzoek door 25 politiemensen van het team 'ernstige delicten' in Hilversum nog niet opgeleverd.

Het “buitengewoon geschokte” politiekorps zoekt antwoord op de vraag wie de 25-jarige Marcel Metzer in de nacht van 8 op 9 oktober heeft (of hebben) doodgetrapt. “Zeer veel inwendig letsel en ernstige wonden aan het hoofd”, zo kan volgens de woordvoerder het sectierapport nog het beste worden samengevat. Het komt er op neer dat de meeste organen waren vernield. De daders moeten “vreselijk door het lint zijn gegaan”.

Metzer, volgens de politie behorend tot de zogenoemde 'A-types' (zachtaardig, goede vaardigheden in taal), hetgeen zijn vrienden en kennissen bevestigen, maakte deel uit van het kunstenaarscollectief Lupus Ludens. Hij werd maandagmorgen 9 oktober om vijf voor half vijf “badend in het bloed” gevonden door surveillerende agenten, op straat in het uitgaansgebied het Groest.

Het onderzoeksteam gaat er van uit dat Metzer toen hij werd overvallen op weg was van de discotheek 'Bombarde' (sluitingstijd vier uur) naar zijn fiets, die tegenover zijn stamcafé was gestald. Het slachtoffer werd wegens het zware letsel onmiddellijk overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam en overleed daar in de loop van dinsdagmorgen.

De politie wil de daders snel pakken en heeft in het centrum van Hilversum affiches verspreid om de zaak onder de aandacht van het publiek te brengen. “Het leeft hier enorm”, zegt de woordvoerder, maar nog niemand heeft zich gemeld die iets gehoord of gezien heeft.