BORSHTCH 'N TEARS

In Londen stond ik voor de deur van het Russische restaurant Borshtch 'n tears, 43 Beauchamp Place, dat zich tegenover het Italiaanse restaurant San Lorenzo, waar Lauren Bacall en Elizabeth Hurley graag eten, bevindt.

In de vitrine buiten hing het menu dat bol stond van niet erg eetlustopwekkende flauwiteiten: Fried Squid Kommisar, exactly as you would expect a Kommisar to be cooked. En Prawn Salad: money back guarantee: if the prawns don't like you they can have their money back. Pâté Nasha: this one bites. Plenty and rich, like Soviet party members. Je kunt in dit restaurant kiezen uit 19 verschillende soorten wodka en als je voor 8 uur 's avonds je rekening betaalt krijg je 5 procent korting.

Om thuis een gewoon Russisch recept voor ingemaakte druiven te maken:

1 kilo druiven

liter water

liter wijnazijn

200 gram suiker

1 theelepel korianderzaad

1 theelepel anijszaad

4 kruidnagels

Breng het water met de suiker en de azijn aan de kook. Haal de pan van het vuur. Roer er de zaadjes en kruidnagels door en laat het enkele uren staan. Zeef het vocht. Haal de druiven van de tros en was en droog ze. Doe ze in een goed schoongemaakte grote glazen pot en giet de marinade op de druiven. Sluit de pot af en laat de druiven minstens enkele dagen staan. Deze ingemaakte druiven smaken uitstekend bij eendeborst.

    • Anne Scheepmaker