The Gap vestigt zich in Roosendaal

De Amerikaanse kledinggigant The GAP Inc, die gisteren de plannen voor de bouw van een groot Europees distributiecentrum in Roosendaal (kosten 14 miljoen gulden) bekendmaakte, koestert plannen om op korte termijn een internationale winkelketen op te zetten op het Europese vasteland. Het concern, dat al vestigingen heeft in Groot-Brittannië vanwaaruit zes 'pilot'winkels in Parijs worden bediend, gaat zijn Europese activiteiten in de nabije toekomst bevoorraden vanuit Roosendaal. Het distributiecentrum (omvattende 12.000 vierkante meter kantoren en andere ruimten op 3,5 hectare terrein) moet in juli 1996 gereed zijn. Na een begin met zeventig arbeidsplaatsen zal dat aantal in vijf jaar kunnen groeien naar ongeveer tweehonderd.

GAP levert kleding voor alle leeftijden. Het grootste deel van de collectie bestaat uit katoenen spijkerkleding, waaronder het eigen merk GAP, en voor kinderen GapKids. Naast merken als Lee, Levi's en Wrangler's behoort Gap tot de bekendste in de VS.