Real vijzelt doelsaldo op tegen Hongaren

ROTTERDAM, 19 OKT. In een eenzijdige wedstrijd heeft Real Madrid de achterstand op Ajax niet verder laten oplopen. De Spaanse landskampioen won in groep D van de Champions League met 6-1 van het Hongaarse Ferencvaros, dat drie weken geleden nog met 5-1 had verloren van Ajax.

In Madrid was de 18-jarige Raul Gonzalez met drie treffers de belangrijkste speler. Een vierde mogelijkheid eindigde op de lat, in de rebound scoorde zijn medespeler Zamorano. De Chileen zorgde ook voor 4-0. Hierro maakte uit een vrije trap de vijfde Madrileense goal. De Hongaar Kopunovic scoorde nog tegen. Raul zorgde voor de eindstand en hielp Real aan een positief doelsaldo.

In groep C bewees Juventus haar superioriteit door Glasgow Rangers met 4-1 te verslaan. De grijze spits Ravanelli was met twee goals opnieuw van grote waarde voor de thuisclub. Binnen 23 minuten stond het al 3-0 in Turijn, waar het klasseverschil tussen het Italiaanse en het Britse clubvoetbal schrijnend tot uiting kwam. De Rangers waren door vijf afwezige basispelers zwaar gehandicapt en moesten in de tweede helft door een rode kaart voor Cleland ook nog met tien man verder.

Juventus is nog zonder puntverlies en hoopt als groepsleider in de kwartfinales Ajax te ontlopen. De winnaar van poule C speelt in de volgende ronde tegen de nummer twee van poule D. Borussia Dortmund is de belangrijkste achtervolger van Juventus. De Duitsers versloegen in het eigen Westfalen-stadion Steau Boekarest met 1-0. De jonge Ricken was de doelpuntenmaker.

In groep B is Spartak Moskou nog ongeslagen. De Russen kwamen in Trondheim tegen Rosenborg uit geslagen positie terug. Halverwege leidden de Noorse semi-profs met 2-0. Na de hervatting zorgden Alenitsjev, Nikiforov en tweemaal Ketsjinov voor de ommekeer. In dezelfde groep completeerde Blackburn Rovers de teloorgang van het Britse voetbal. De Engelse kampioen heeft in drie wedstrijden nog geen punt veroverd. In Warschau had Legia aan een doelpunt van Podbrozny voldoende.

In groep A verslikte FC Porto zich thuis in Panathinaikos: 0-1. Het Franse Nantes blijft kansrijk voor een tweede plaats, na een 3-1 overwinning op het Deense Aalborg.