RAZENDSNELLE KIPPELEVERS

Voor wie er van houdt, zijn kippelevertjes een onuitputtelijke bron van eetplezier. Onderstaande bereidingswijze komt in aanmerking voor het Guinnes Book of Records. Precies 45 seconden mogen de levertjes in de pan toeven en geen tel langer.

Voor 2 personen:

300 gram kippelevers

3 eetlepels olijfolie

1 grote teen knoflook, gepeld

1 eetlepel fijngesneden peterselie

zeezout & versgemalen zwarte peper

Snijd de levertjes overdwars in 5-6 dikke plakjes en verwijder achtergebleven kleine ongerechtigheden. Snijd de knoflook middelfijn, meng de peterselie erdoor en hak beide nog even samen fijn. Verhit de olie in een ruime bakpan op hoog vuur tot de damp vrijwel van de pan slaat. Doe de levertjes in de pan en schep ze met een houten spatel almaar om en om en om gedurende 30 seconden, zodat ze rondom goudbruin schroeien. Houd het vuur vooral hoog zodat olie en pan gloeiend heet blijven opdat ze de levertjes goed in hun kladden kunnen grijpen in die korte tijd. 'Saisir' noemen de Fransen dat. Strooi het knoflook/peterseliemengsel over de levertjes en schud de pan nog 15 seconden flink heen en weer over het vuur. Klaar. Verdeel de levertjes direct over twee voorverwarmde borden en strooi er middelfijn zeezout en versgemalen zwarte peper over. Je kunt natuurlijk een macht aan andere zaken bij deze levertjes eten, maar eerlijk gezegd raad ik dat niet aan. Hoogstens misschien een gegrilld tomaatje of een geroosterd warm boterhammetje waar de boter zo lekker in wegsmelt. Eet deze razendsnelle kippelevertjes maar zo simpel mogelijk dan geniet je het meest van die heerlijk malse en sappige stukjes vlees met veel smaak.

    • Florine Boucher