Parretti in VS gearresteerd

LOS ANGELES, 19 OKT. De omstreden zakenman Giancarlo Parretti is gisteren in Los Angles gearresteerd op verdenking van fraude, zo heeft de plaatselijke justitie laten weten. Een woordvoerder van het parket van Los Angeles verklaarde dat Parretti is aangehouden, omdat hij zich in mei niet meldde bij een rechter in Frankrijk. Dit land en Italië willen Parretti berechten. De op Sicilië geboren Parretti is vooral berucht wegens zijn mislukte avonturen in de filmbusiness. Samen met zijn partner Florio Fiorini, voormalig directeur van de in Zwitserland gevestigde investeringsmaatschappij Sasea, leende hij in in 1990 ongeveer 650 miljoen gulden van de toenmalige Credit Bank Lyonnais Nederland Het geld leenden de twee voor de aankoop van de Amerikaanse filmstudio MGM. Al snel bleek dat ze de lening niet konden terugbetalen. Dat leverde onder meer de Nederlandse vestiging van de Franse staatsbank een gigantisch verlies op. Fiorini werd halverwege dit jaar in Zwitserland veroordeeld tot zes jaar cel, wegens valsheid in geschrifte en bedrog. (AFP)