Ontslagen trainer Körver keert terug in De Geusselt

MAASTRICHT, 19 OKT. Frans Körver is de nieuwe trainer van MVV. Bij de Maastrichtse eerste-divisieclub volgt hij de ontslagen Jan Reker op. De 58-jarige Körver was zelf vorige week ontslagen bij De Graafschap. Körver tekende een contract voor anderhalf jaar bij zijn nieuwe werkgever.

In Doetinchem was de spelersgroep uitgekeken op de fanatieke coach. “Aan één kant ben ik blij dat ik gelijk weer aan het werk kan”, sprak de oud-doelman uit Roermond. “Maar aan de andere kant is dit ook wel weer heel erg snel. Ik heb nauwelijks de tijd gehad het ontslag te verwerken.”

Körver en MVV hadden al vaker met elkaar te maken. De Limburger stond 13 jaar onder de lat in Maastricht. Van 1986 tot en met 1989 was hij drie seizoenen trainer bij de club die hij naar de eredivisie leidde. Ook bij Wageningen, Fortuna, VVV en De Graafschap wist hij promotie naar de hoogste afdeling te bewerkstelligen. Op de vraag of hij van MVV dit seizoen ook nog een ererdivisieclub gaat maken, sprak Körver: “Ik ben wel een bluffer, maar geen kwaker. Als het zou kunnen graag, maar de plaats op de ranglijst van nu biedt nog niet al te veel vertrouwen.”

Afgelopen maandag gingen MVV en Reker uit elkaar. “We zijn vorig jaar gedegradeerd, wilden dit seizoen gelijk terug naar de eredivisie. Als je dan na een paar weken onderaan staat, is er iets fout gegaan. Dat moet je durven toegeven en je verantwoordelijkheid nemen”, aldus Reker. Hij haalde met MVV dit seizoen slechts drie punten waardoor de rood-witte ploeg op dit moment laatste staat. (ANP)