Marco Pantani zwaar gewond na valpartij

TURIJN, 19 OKT. De Italiaanse wielrenner Marco Pantani is gisteren zwaar gewond geraakt bij een valpartij in de semi-klassieker Milaan-Turijn. De nummer drie van het wereldkampioenschap in Colombia botste in een afdaling met 80 kilometer per uur op een uit een zijweg afkomstige auto. In Turijn werd Pantani geopereerd aan een gebroken scheen- en kuitbeen.

Voor Pantani, bergkoning en smaakmaker in de laatste Ronde van Frankrijk, is het al de tweede keer dit seizoen dat hij bij een ongeluk betrokken is. In mei botste hij tijdens de training op een auto, waardoor hij de Ronde van Italië miste.

“Het is een wonder dat ik nog leef”, zei Pantani na de operatie. Volgens de doktoren zal het herstel van de renner minstens vier tot zes maanden duren. De Italiaan Stefano Zanini won de semi-klassieker.