Koninklijke Mosa zelfstandig verder

De porseleinfabricage van Koninklijke Mosa komt waarschijnlijk in handen van de directie. De transactie wordt gesteund door een groep institutionele beleggers. De fabricage van wand- en vloertegels blijft in handen van de huidige eigenaar van Mosa, France Alfa, een joint venture van het Italiaanse FinRiwal en het Franse Imetal.

Tot afsplitsing is besloten omdat de produktie, de distributie en de markten van de porselein- en tegelactiviteiten al enige tijd weinig gemeen hebben. Over de verkoopprijs doen de partijen geen mededelingen. Indien de transactie slaagt kunnen ook de 160 werknemers aandelen kopen in hun bedrijf.

De porseleindivisie van Mosa heeft een jaaromzet van bijna 20 miljoen gulden. Naar verwachting sluiten de boeken dit jaar zonder winst of verlies.

De verkoop heeft weinig gevolgen voor het personeel, alle medewerkers gaan over naar de nieuwe onderneming, die Royal Mosa Porselein gaat heten.