Feyenoord vreest eigen supporters

ROTTERDAM, 19 OKT. Feyenoord heeft zijn vrees uitgesproken met het oog op de competitietopper tegen Ajax van aanstaande zondag. De Rotterdamse club werd eerder beboet voor het wangedrag van de aanhang tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente. Op een nieuwe overtreding staat een boete van 50.000 gulden. De clubleiding van Feyenoord heeft het publiek in een pamflet verzocht geen kwetsende teksten te scanderen over de Ajacied Kluivert, die vorige maand betrokken was bij een dodelijk auto-ongeluk.

Feyenoord kan binnenkort een bedrag van ruim 28.000 gulden uit Tilburg tegemoet zien. De arbitragecommissie van de KNVB besliste woensdag dat Willem II ten onrechte 28.013,88 gulden heeft ingehouden op het aandeel van Feyenoord uit de recette van het bekerduel op 30 november 1994. Willem II besloot het bedrag in mindering te brengen omdat Feyenoord-aanhangers na afloop het afscheid van John de Wolf vierden met het slopen van zitkuipjes. Het ingehouden bedrag kwam overeen met de aangerichte schade.