EPM: produktie cd-doosjes omhoog

Europe Precision Molding bv (EPM) in Helmond verdubbelt binnenkort de produktie van opbergdoosjes voor compact disks tot 200 miljoen stuks per jaar. Het bedrijf, een volle dochter van Mitsubishi Corporation, is daarmee een van de grootste producenten van dit soort verpakking in Europa. Het bedrijf heeft dit gisteren meegedeeld ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van de in aanbouw zijnde fabriek.

EPM vestigde zich in 1993 in Helmond. De onderneming neemt de nieuwbouw in die plaats medio volgend jaar in gebruik. Dan verdubbelt ook de werkgelegenheid. Op dit moment werken er 35 mensen. Mitsubishi investeert in de nieuwe fabriek ruim 80 miljoen gulden.

Het Japanse concern heeft een soortgelijke eenheid in Atlanta in de VS waar jaarlijks 500 miljoen cd-doosjes worden geproduceerd. Het voorziet daarmee 50 procent van de Amerikaanse markt.