Correcties & Aanvullingen

Wetenschapsprijs

In het Zaterdags Bijvoegsel van 14 oktober (Een woestijn met hier en daar een hamburgertent, pagina 3) werd gewag gemaakt van een 'NWO-wetenschapsprijs' die de bioloog Tijs Goldschmidt ontving voor zijn boek 'Darwins hofvijver'. De prijs die Goldschmidt op 5 oktober bij de opening van de Wetenschaps- en TechniekWeek werd uitgereikt was de jaarlijkse KIJK-wetenschapsWeekprijs. Het boek 'Titan kan niet slapen, een biografie van Christiaan Huygens' door C.D. Andriesse ontving bij diezelfde gelegenheid de prijs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Cultuurbezoek

In de krant van 13 oktober (Nuis moet ook zelf het pantser rondom cultuur doorbreken, pagina 9) wordt onderzoek naar cultuurbezoek aangehaald. De bronvermelding is bij de redactionele bewerking weggevallen. Het betreft de dezer dagen verschenen studie 'De Kunstmatige Kloof' van Martine van der Bly (uitg. Boekmanstichting).