Belgische botsing

BRUSSEL, 19 OKT. Tuinder Frans Trevels uit Oud-Heverlee bij Leuven, die vijf jaar in botsing kwam met de auto van de huidige koning Albert, heeft na een jarenlange civiele procedure een schadevergoeding toegewezen gekregen van 300.000 frank, ruim 15.000 gulden. De man botste op 20 oktober 1990 op een kruispunt in Heverlee tegen de BMW van (toen nog) prins Albert. Die reed onder begeleiding van twee motoragenten met hoge snelheid door het rode licht. Trevels liep bij de klap een hersenschudding en twee gebroken ribben op. Omdat de begeleidende agenten dachten aan een aanslag werd hij onmiddellijk uit zijn auto gesleurd en kreeg hij een pistool tegen zijn hoofd gedrukt. Volgens de burgerlijke rechtbank in Leuven reed de prinselijke colonne te hard en waren de aanwijzingen van de begeleidende politiemensen onduidelijk. De Belgische staat moet tweederde van de kosten betalen, de stad Leuven de rest.