BOSPADDESTOELEN- BURGERS

Voor vier personen: 1 sjalotje

20 + 25 gram boter

100 gram gemengde bospaddestoelen, in stukjes gesneden

1 eetlepel cognac of 2 eetlepels vegetarische oestersaus met champignons (Woh Hup)

400 gram rundergehakt

1 ei

2 eetlepels fijngemalen noten of paneermeel

zout, peper

1 eetlepel mosterd

2-3 eetlepels slagroom of crème fraîche

Pel en snipper het sjalotje. Verhit 20 gram boter in een koekepan en fruit hierin de sjalotsnippers gedurende 1 minuut. Voeg de paddestoelen toe, bak ze in 5 minuten gaar. Roer de cognac of de oestersaus door de paddestoelen, laat ze van het vuur af een beetje afkoelen. Meng het gehakt met het ei, het paddestoelenmengsel, de noten of het paneermeel en zout en peper. Vorm er platte burgers of ballen van. Verhit de rest van de boter en bak de gehaktburgers in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Maak jus met een scheutje warm water, mosterd, zout en peper en eventueel een scheutje room. Eet er kruimige aardappelen en sperziebonen of bloemkool bij of zuurkool en aardappelpuree.

    • Annelène van Eijndhoven