Weer bokser na gevecht overleden

MANILA, 17 OKT. Een halve dag na de veelbesproken dood van de Schotse bokser James Murray is in Manila opnieuw een bokser overleden aan de gevolgen van een wedstrijd. De 19-jarige Filippijn Restituto Espineli stierf zondagavond nadat hij donderdag na een gevecht tegen zijn landgenoot Marlon Carillo was ingestort.

De vlieggewicht hield zwaar hersenletsel over aan de partij. Drie dagen lag hij vervolgens in coma. Door de dood van de Filippijn zullen de tegenstanders van de bokssport ongetwijfeld nog harder gaan protesteren. Na de dood van Murray, zondagmorgen, brandde in de bokswereld eens te meer de strijd los. Boksen zou volgens sommigen te gevaarlijk zijn, de regels moeten worden aangescherpt.

Een speciale Britse commissie is de afgelopen jaren bezig geweest met onderzoek. De leden kwamen tot een aantal voorlopige adviezen, zoals invoering van een strengere keuring van de hersenconditie van een bokser en het instellen van langere pauzes tussen de ronden.